Je lichaam reageert op prikkels. Aangename, waar je lichaam naartoe gaat en onaangename waar je lichaam van weg gaat. Wanneer je lichaam niet kan ontsnappen aan een onaangename prikkel, bijvoorbeeld een gedachte, zal het verkrampen. En wanneer die onaangename gedachte blijft terugkeren zal je lichaam steeds meer gaan verkrampen en een lichamelijke klacht of zelfs chronische ziekte ontwikkelen.

Negeren van onaangename gevoelens

Wij zijn gewend ons af te keren van wat onaangenaam is. Onaangename gevoelens en gedachten moeten wég. Maar wat nu als ons lichaam ons juist iets probeert te zeggen door het aangeven van een lichamelijke klacht? En wanneer je er actief mee aan de slag gaat deze lichamelijke klachten verdwijnen.

‘Ja maar het zit bij ons in de familie’ is iets wat ik heel vaak hoor. En dat klopt ook. Want als er iemand in je familie lijn niets gedaan heeft aan het verwerken van bepaalde emoties en deze zijn verkrampt in het lichaam waardoor er ziektes zijn ontstaan draag je die over op de volgende generatie. Want het niet verwerken van emoties maakt dat je je op een bepaalde manier gaat gedragen en dat gedrag ga je als kind na doen, omdat je je ouders nu eenmaal na doet als kind. Zij zijn immers je grote voorbeeld.

Meer schade voorkomen

Of ‘ja maar er is bij mij vastgesteld dat ik deze ziekte heb, er is niets aan te doen’. Jazeker is er iets aan te doen. Helaas kan wat al kapot is in je lichaam niet altijd hersteld worden. Maar je kunt er in elk geval wel voor zorgen dat er niet nog meer schade ontstaat. Stop het proces, ga het aan. Verzet je er niet langer tegen.

Mensen die bij mij in de praktijk zijn geweest met klachten als bijvoorbeeld cluster hoofdpijn, migraine, tennis elleboog, rugpijn, gewrichtspijn, maag- en darm klachten ervaren deze klachten niet meer.

Share This