Een tijd geleden deed ik onderzoek naar mensen met overgewicht. Ik interviewde mensen die overgewicht hadden en daar niet gelukkig over waren. Ze vertelden me verhalen over hun jeugd en door te luisteren, ontdekte ik dat ze allemaal 8 gemeenschappelijke oorzaken hadden voor het teveel aan lichaamskilo’s. En die oorzaken hadden allemaal niets met voeding te maken!

Mensen met overgewicht dragen een sterke liefdesenergie in zich. Ze zijn zachtaardig en erg gevoelig. Door aan de oorzaken van overgewicht te werken, maak je hun liefdesenergie weer vrij. Dit is volgens mij een heel belangrijke schakel in de omwentelingen in de mensheid. Daarom zie ik mensen met overgewicht als belangrijke sleutelpersonen en steun ze zoveel ik kan om het overgewicht in 1e instantie te accepteren en pas in 2e instantie afvallen tot doel te stellen. Wat het meest belangrijk is, is dat ze oude pijnen helen en tot diepe zelfliefde kunnen komen.

De oorzaak van overgewicht heeft niets met voeding te maken, maar alles met oude emoties!

Oude emoties die samen overgewicht veroorzaken:

1. Vernedering

Niet een enkel keertje, maar stelselmatig, dag in dag uit herhaaldelijke vernedering meegemaakt. En het lijkt soms zo onschuldig: “Ga zitten, met je dikke kont.” tegen een meisje van tien dat helemaal geen overgewicht heeft. “Grapje. Kun je toch wel tegen?”

2. Afwijzing 

Tot op een heel diep niveau, in en in diep afgewezen zijn. Dit kan één enkele keer zijn voorgekomen en dat kan al genoeg zijn om beschadigend te geraken. “Hoe haal je het in je hoofd?! Je komt pas kijken!” tegen een jongere van 15 jaar.

3. Onvoldoende beschermd geweest 

Bijvoorbeeld een vader is boos op zijn kind, maar de moeder doet niks om het kind te beschermen. Daardoor voel je je dubbel in de steek gelaten en bijzonder onveilig.

4. Emoties niet mogen uiten

Flinker moeten zijn dan je je voelt. Je emoties binnen moeten houden, zoals verdriet, maar ook boosheid. Beheersing werd van je geëist. Daardoor is het nu nog moeilijk om emoties te uiten.

5. Schaamte

Dit is een van de diepste emoties. En schaamte veroorzaakt vaak het vasthouden van vocht. De schaamte zit diep geworteld en het vergt lange tijd werken met de MIR-Methode, meerdere maanden om het uit je systeem te krijgen.

6. Waarheid niet mogen spreken

Mensen met overgewicht zien meestal de waarheid precies zoals die is. Als kind was dat al zo, maar ze mochten die waarheid niet uitspreken. Omstanders waarschuwden hen om vooral stil te zijn en die waarheid niet te spreken.

7. Waarheid niet kunnen spreken

Je weet iets, ziet iets hoort iets, maar kunt het niet zeggen, omdat je niet geloofd wordt. Of omdat het onveilig is om die waarheid te delen.

8. Mist werkelijke voeding

De voeding die gegeten wordt, voedt wel, maar niet genoeg. Mensen met overgewicht missen de werkelijke voeding, hun ‘levenselixer’. Het is belangrijk op zoek te gaan naar hun werkelijke voeding, zoals creatief bezig zijn, in de natuur zijn, zingen, stilte ervaren, betekenisvol zijn voor anderen, etc. Werkelijke voeding is iets dat elke dag nodig is.

Herken jij jezelf in het bovenstaande?

Dat je maar meer en meer van jezelf mag gaan houden!

Bron: Mireille Mettes (www.mirmethode.nl)

Share This