Ervaringen met ReAttach

Lees wat onze klanten zeggen 

“De ReAttach sessies hebben me geholpen om emotioneel weer in balans te zijn. Hierdoor is er meer ontspanning, inzicht en overzicht ontstaan in alle dagelijkse situaties en belevingen. Ik slaap beter, kan mezelf beter concentreren en heb een nuchtere emotiebeleving. Ik kan dan ook eenieder de sessies van Joyce aanbevelen.”

Martin Coenen

De klacht die ik had voor ik naar ReAttach ging was dat ik last had van clusterhoofdpijn. Ik weet niet of de sessies ervoor gezorgd hebben dat de clusterhoofdpijn tot op de dag van vandaag verdwenen is, maar heb het gevoel dat dit zeker mee heeft gespeeld. Ik ben tijdens de sessies weer “geaard” en heb irreële angsten een plekje kunnen geven. De toegevoegde waarde van Joyce, was dat ik me meteen op mijn gemak voelde en ook echt voelde dat er in mijn lichaam en geest een connectie gemaakt werd. Doordat ik me op mijn gemak voelde liet ik het toe dat er “iets” met me kon gebeuren om aan mijn klachten te werken. 

Voor de ReAttach sessies had ik last van een onzekere periode. Omdat ik, bijvoorbeeld bij spanningen last krijg/kreeg van rode vlekken in mijn nek, verstopte ik mezelf achter het dragen van een sjaal. Ik was bang dat andere mensen dit raar vonden of zelf de conclusie trokken dat ik onzeker ben (allemaal interpretaties en invullingen, zonder hier naar te vragen). Graag wilde ik weten waar deze onzekerheid vandaan kwam en hoe ik sterker in mijn schoenen kon gaan staan. Hoewel ik twijfelde aan mezelf, wist ik dat ik het kon, dat ik mezelf niet onzeker hoefde te voelen en dat ik een mening van een ander bij een ander moest laten…. Maar toch gebeurde dit niet.

Ik ben in gesprek gegaan met Joyce en gestart met ReAttach. De sessies hebben ervoor gezorgd dat ik sterker in mijn schoenen ben gaan staan en dichter bij mezelf ben gekomen. Ik weet nu wie ik ben en waarvoor ik sta. Ik vul nauwelijks meer iets in voor een ander en accepteer de rode vlekken in mijn nek. Hier heb ik nog steeds last van, maar het is iets geworden wat bij mij hoort als persoon en maakt wie ik ben. Joyce heeft mij ervan overtuigd dat ik er mag zijn en goed ben in hetgeen ik doe. Daarnaast kan ik beter mijn emotie tonen zonder hier een vervelend gevoel bij te krijgen. Het uiten van emoties is nu een opluchting en geeft mij de kracht om verder te gaan.

Joyce is een topper. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik me erg op mijn gemak heb gevoeld waardoor ik mezelf voor 100% open heb kunnen stellen. Joyce geeft mij kracht door het overdragen van haar positieve en zachte energie. Ze inspireert mij door haar inzet en doorzettingsvermogen. Tijdens de sessies neemt ze de tijd en straalt ze rust uit. Dit heeft zeker toegevoegde waarde gehad tijdens de ReAttach sessies.

Ilse Haans

Ilse Haans

“Voor mij is er eigenlijk heel veel veranderd. Ik betrap mezelf erop te lopen zingen en te fluiten. Ik heb geleerd te relativeren. Ik begon eraan om iets te beginnen, stilstaan is geen vooruitgang. Ik liep vast, zoals velen van ons vastlopen. Maar ik had er ook last van, in relaties m.b.t. familie en vrienden. Ik ben er nog niet, maar al wel een eind op weg. Ik heb ervan geleerd dat het helemaal niet erg is om veel te hebben meegemaakt. Wat telt is wat je ermee doet. Alsnog super bedankt.”

Marleen

“Mijn klachten waren vooral gebaseerd op het afwezig zijn van ‘echte gevoelens’. En als ik al het idee had dat ik wat voelde, dan was het een slecht gevoel. Al een tijd merkte ik dat ik op mooie momenten geen vreugde meer beleefde en dat negatieve zaken ook niet helemaal binnenkwamen. Aan de andere kant had ik juist weer enorme schuldgevoelens vanwege het beëindigen van mijn relatie. Ik kon daar slecht mee omgaan. De sessies hebben me geholpen om weer terug naar mijn kern te gaan. Er kwamen zaken naar boven die ik allang verwerkt dacht te hebben. Dankzij het traject voelde ik weer wat en merkte ik dat ik sterker in mijn schoenen stond en veel dichter bij mezelf bleef. Joyce is iemand die ik voor 100% vertrouw. Niet alleen vanwege haar warme persoonlijkheid maar ook vanwege hoe ze ervoor zorgt dat je je op je gemakt voelt. Ze maakte het niet groter dan het was en bleef doelgericht.”

Ik ging naar Joyce om meer te weten te komen over ReAttach.  Als een van de medewerkers van Joyce ben ik ReAttach gaan doen om te ervaren wat het voor onze cliënten kan doen.  Ik wist niet wat ik moest verwachten en vond het ook wel een beetje spannend. Na een eerste gesprek stelde Joyce voor om een aantal afspraken te maken. Met toch wel kriebels in mijn buik heb ik de afspraken gemaakt, nog steeds met de gedachte dat ik niet wist wat het met mij zou gaan doen. Ik verwachtte er niet zo heel veel van, maar ben het wel aangegaan. Uit nieuwsgierigheid en uit belangstelling omdat ik nog steeds niet wist wat het met iemand kan doen.

Bij de 2de tik-sessie vroeg Joyce aan mij of ik al wat voelde, of het wat gedaan had met mij. Ik vond het een rare gewaarwording dat er zomaar, door namen te noemen, tranen over mijn wangen rolden. Eigenlijk best lekker.  Ik vertelde dat ik niet wist of het iets met me gedaan had, dat ik niet wist of het iets veranderd had en door het praten, het hardop zeggen, kwam ik er steeds weer achter dat er iets veranderd was met mezelf/ in mezelf. Het was moeilijk uit te leggen.

Nu na de laatste keer kom ik er pratende met Joyce achter dat het wel degelijk een verandering teweeg heeft gebracht. Ik besef nu dat ik de afgelopen feestperiode me niet druk heb gemaakt om zaken waar ik me niet druk om moet maken en die voor anderen zijn.  Mijn gezin is mijn alles, dat wist ik natuurlijk al en daar ging veel van mijn energie naartoe. Toch ging er ook veel energie naar negatieve dingen, of in ieder geval zaken waar ik niet mijn energie in hoef te steken. Ik besef dat ik de afgelopen periode geen energie heb gestoken in zaken waar mijn energie niet naartoe moet. Ik kan die energie nu in mijn gezin en ook in mezelf steken zonder me daarvoor schuldig of iets dergelijks te voelen. Dat is erg prettig. Ik heb zelfs geen last van mijn nek en hoofdpijn. Dat zijn, vooral mijn nek, mijn zwakke plekken zal ik maar zeggen.

Heerlijk dat dit kan en grappig te zien dat er dingen met mij gebeuren die ik pas echt besef op het moment dat Joyce mij wat vragen stelt. Ik denkt zeker dat anderen hier profijt van kunnen hebben.

Fijn dat dit er is, dat dit bestaat.

Désirée Clijsen Smulders

Voordat ik met ReAttach begon was ik vrij onzeker en had ik weinig gevoel van rust in me.  Ook had ik af en toe last van lichte depressieve klachten waarvan ik niet altijd kon achterhalen waar het vandaan kwam. Ik had hiervoor al verschillende dingen geprobeerd maar niets bleek daadwerkelijk effectief te zijn voor mij.

In het begin vond ik het redelijk spannend. Ik wist namelijk niet wat ik kon verwachten. Ik kijk terug op twee bijzondere sessies die veel voor mij hebben opgeleverd.

Ik heb rust gevonden in mijzelf en ben een stuk zekerder geworden. Ook de depressieve klachten zijn erg verminderd waardoor ik nu goed in mijn vel zit. Het gevoel was voor mij erg intens. Ik kan het niet omschrijven wat ik precies voelde. De eventuele ervaring zal het leren.

Joyce was erg kalm tijdens de sessies. Het voelde direct veilig.  Hierdoor durfde ik mezelf open op te stellen waardoor ik nog meer uit de sessies kon halen. Ik ben erg blij dat ik dit heb kunnen doen.

Pauline

ReAttach heeft mij geholpen met het verwerken van zaken waar ik onbewust nog moeite mee had, omdat ik gevoelens meenam die ik nog niet had verwerkt. Dit had regelmatig tot gevolg dat ik bij bepaalde momenten, wanneer het onbewuste in me ergens door getriggerd werd, op een bepaalde manier reageerde. Zo had ik voorheen regelmatig een ongecontroleerde woede uitbarsting of was ik om onverklaarbare reden verdrietig/down. Op mijn werk kon ik bijvoorbeeld weinig begrip opbrengen voor collega’s omdat ze op een ander niveau zaten, niet op hun plek. Ik realiseerde mij door ReAttach dat niet zij, maar ik weinig begrip voor mezelf had. Ik kreeg meer waardering voor deze collega’s en ik heb zelf besloten ander werk te gaan doen. Het onbegrip was voor mijn onbewuste een spiegel die ik mezelf voorhield maar nog niet door had. Deze truc ben ik vaker gaan toepassen, wanneer ik me geïntimideerd voelde of bang of juist heel blij door iemand anders te zien. Ik stel mezelf de vraag, wat doet dit met me en waarom?

Als toevoeging hierop heb ik veel minder uitbarstingen. Er zijn momenten waarop dat gevoel de overhand wil nemen, ik voel het dan opkomen en ik leer het sneller herkennen waardoor ik het zelfs voor kan zijn. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb. Het begin is gemaakt en ik sta met mijn neus de juiste richting in.

Thijs Pellis

“Het heeft me meer rust gegeven waardoor ik minder paniekerig ben, me niet overal druk om maak en meer aan mezelf denk. Dus geniet ik meer van het leven. Thx.”

Roland

Voor ReAttach:
Ik had altijd het idee dat ik iedereen tevreden moest stellen. Bijna al mijn keuzes waren gebaseerd op wat anderen daarvan zouden vinden. Ik vond het heel belangrijk dat anderen goedkeuring gaven aan de dingen die ik deed. Daarom vond ik het altijd fijn mensen te pleasen. Altijd klaarstaan voor een ander, terwijl ik daar in veel gevallen weinig voor terugkreeg. Dit leidde regelmatig tot teleurstellingen. Ook in relaties kwam dit steeds tot uitdrukking. Op het moment dat ik gekwetst werd, was het voor mij lastig dit uit te spreken en te verwerken. Bovendien had ik angst om alleen in het donker over straat te gaan (fiets, te voet), dit kwam voort uit een overval die mijn zus heeft meegemaakt.

Na ReAttach:
Ik sta veel zelfverzekerder in het leven en realiseer me dat ik er zelf ook toe doe. Ik wil mijn eigen keuzes maken ongeacht wat de ander daarvan vindt. Ik ben nog steeds hulpvaardig, dat zit nou eenmaal in mijn karakter. Maar ik heb geleerd daar voldoening uit te halen ongeacht wat ik er voor terug krijg. De relatie met een goede vriendin is weer hersteld, omdat ik meer openstond voor verwerking van hetgeen er tussen ons gebeurd is. Het voelt inmiddels weer als vanouds tussen haar en mij. Zaken uit het verleden zijn ‘verwerkt’, die doen mij geen pijn meer.

En vorige week ben ik voor het eerst alleen in het donker over straat gegaan. Een mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest…..nou zo is het precies! Ik voelde me er rustig onder en ik ga het zeker vaker doen. Het voelt als een soort bevrijding!

Joyce, nogmaals bedankt voor de kans die ik heb gekregen om ReAttach bij je te volgen. Hopelijk ga je in de toekomst nog heel veel mensen ‘gelukkiger’ maken!

Joyce

“De afgelopen 2 weken heb ik veel veranderingen doorgemaakt. Een van de belangrijkste dingen is dat ik mezelf niet meer naar beneden haal. Ik blijf positief en als het even tegen zit, blijf ik niet bij de pakken neerzitten, maar kom ik meteen in actie. Ik heb gemerkt dat dit dan vaak dezelfde dag nog zijn vruchten afwerpt waardoor ik me weer goed voel. Ook probeer ik mezelf nederig op te stellen. Na ons gesprek was ik mezelf ervan bewust dat ik de dingen waar ik trots op mag zijn voor lief nam. Ik probeer nu elke dag stil te staan bij de dingen die ik heb en zeg elke dag tegen mezelf de dingen waar ik die dag dankbaar voor ben. Ik probeer ook niet meer te zeuren. Als ik echt iets veranderd wil hebben, zal ik hier stappen voor moeten ondernemen. Doe ik dit niet, heb ik in mijn ogen ook niet het recht om er over te zeuren. 

Ik had veel onenigheid met een goede vriendin van mij. Ik heb haar niet meer gesproken over hoe ik me voel omdat mijn kijk richting haar veranderd is. Ik realiseer me door ReAttach en de coaching van Joyce wat mijn aandeel in het geheel is en dat het te maken heeft met mijn ervaringen in het verleden hoe ik op mensen reageer. Nu ben ik dankbaar dat ze er voor me is, ze doet dit op haar eigen manier wat ik erg waardeer. Hierdoor merk ik dat ik haar meer lucht geef en het contact tussen ons ook beter is geworden.  

Ik wil je heel erg bedanken voor alle inzichten die je me hebt gegeven!”

Laura

Ik voelde mij depressief, sliep veel, had moeite met het aanvangen van de dag. Ik functioneerde op geen enkel vlak. Ik wist al niet hoe uit bed te komen, het was een opgave om te gaan douchen en aankleden vond ik heel ingewikkeld. Tegen de tijd dat ik aangekleed weer beneden kwam (vaak pas ‘ middags) was ik al dodelijk vermoeid. Ik had last van angst- en paniekaanvallen, eerst alleen in het winkelcentrum of de stad, later kwamen daar plein- en tunnelvrees bij en zelfs tijdelijk algehele straatvrees. Van een sociaal leven was al helemaal geen sprake meer. Ik leefde in een nachtmerrie. Een nachtmerrie die niet ophield bij het wakker worden en opstaan. Een nachtmerrie die dag en nacht duurde, al 4 jaar.

De eerste dagen gebeurde er nog niets. Dus ik dacht dat ik het weer eens niet goed had gedaan. En ineens, binnen een week, word ik wakker en voel dat ik ook echt wàkker ben, dat ik opstond en dat de depressie weg was! Na 4 jaar voelde ik opeens weer helderheid in mijn hoofd, kon ik ook weer helder zien, ik zag weer kleur en scherpe contouren. De helderheid in mijn hoofd maakte dat ik in staat was probleemloos te gaan douchen en aankleden. Ik was weer in staat om naar buiten te gaan, te bedenken wat er aan boodschappen gehaald moest worden, te koken en te eten. Ik zag weer een horizon en voelde dat ik weer dingen op de horizon wilde zetten om daar naar toe te werken. Toekomst. Er kwam ook gelijk weer een wens om deel te nemen aan de maatschappij, te werken en zelfs de energie om te gaan studeren.

Op dit moment kamp ik nog wel met vermoeidheid en het opbouwen van een normaal dagelijkse conditie vergt nog de nodige aandacht. Het is als revalideren na een lang ziekbed, het gaat niet vanzelf. Ik ben nog prikkelgevoelig en het blijft elke dag nog een zoektocht welke dingen mij energie kosten en welke mij energie opleveren. Zo ook voor
mijn levensgeluk.

Maar er is vooruitgang. De lijn blijft stijgende. Ik raad iedereen die met trauma’s uit het verleden kampt deze toegankelijke therapie aan. Het is zo fijn om na al het werken aan mijzelf, al mijn therapiesessies, nu een methode te ervaren waar je dus eigenlijk zelf niets actief in doet, zo’n enorme impact heeft op mijn welzijn
en welbevinden.

En dan ook nog na één sessie en binnen
één week !!!

De toegevoegde waarde van Joyce is dat ze mij meteen serieus nam en mij direct welkom liet voelen.  Ze deed de behandeling omdat ze heel graag wilde dat het goed zou gaan met mij. Daardoor voelde ik mij zo gezien, zo serieus genomen en dat ik er zo mocht zijn. Het ontroerde me. Daardoor kon ik me ontspannen en voelde ik alle vertrouwen. Joyce fungeert voor mij als een oermoeder; ik mag er zijn, met al mijn facetten, ik wentel mij in haar warmte en genegenheid, haar zorg en doortastendheid, zij neemt even de zorg voor mijzelf van mij over, om het daarna met vertrouwen weer aan me terug te geven. Daarnaast maakt haar sprankelende persoonlijkheid met een flinke dosis humor dat ik elke keer met een lach weer naar huis ga, alsof er een zonnetje in mij, en voor mij, is gaan schijnen.

Angela

Wat waren je klachten voordat je met ReAttach begon?
Oververmoeid en tegen overspannen aan.

Wat heeft ReAttach voor je betekend?
Veel rust en mijn hoofd is op geruimd, kan weer de zaken over zien.

Hoe voelde je daarna?
Rustig en bevrijd.

Zoals Joyce zei: we gaan je boekenplank opruimen en herindelen. Grote chapeau voor Joyce. Professional en luisteren wat er aan de hand was.

Curd

Ontdek wat ReAttach voor jou kan doen

Ontdek wat ReAttach voor jou kan doen

Maak vandaag nog een afspraak